2012: Project 14+ netnummer; UPC Business

UPC heeft de 14xy tender van KING gewonnen. KING is de projectorganisatie van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.
De 14xy dienst is de op netnummer gebaseerde telefonische ingang voor de gemeenten.
Dus bijvoorbeeld 14010 voor Rotterdam e.o. en 14020 voor Amsterdam e.o.
Via spraakherkenning wordt de beller naar de juiste gemeente doorverbonden.

In de fase waarin ik ben ingezet moest UPC bewijzen dat ze binnen 3 maanden de dienst kunnen leveren met voldoende kwaliteit. Prove of Delivery fase. (POD)
Ik ben binnen gehaald in de dubbelrol van webdeveloper en projectmanager met een telecom achtergrond.

In praktijk was de development rol beperkt tot het ontwikkelen van een aantal tools waarmee wij gesprekken kunnen analyseren t.b.v. het verbeteren van de spraakherkenning (ASR).
Ik heb vooral een rol gehad als Projectmanager voor het (IVR/ASR) platform en de bijbehorende webtool. Daarbij had regelmatig overleg met de klant KING.
Ook heb ik mij veel bezig kunnen/moeten houden met de verbetering van de spraakherkenning.

Klant is tevreden met het geleverde producten en heeft op 14 juni 2012 schriftelijk bevestigd tevreden te zijn met het geleverde in de POD fase zodat het project door kan naar migratie fase:
In die fase zullen de 14xy nummers een voor een overgezet worden van KPN naar UPC.

 
14xx film
 

Aanbeveling van UPC Business

10 juli 2012

Martin Koevoet schreef:

“Marcel lead the technical part of the program "14+ netnumber" for the dutch municipalities. His technical knowledge but also his pro-active attitude was very important for making the project to a success. The customer spoke highly about him during the evaluation.”

bron: Linkedin

 

Nieuwsbericht van de KING

maandag 25 juni 2012

Afronding Proof of Delivery fase

Na gunning van de aanbesteding 14+netnummer aan UPC Business in maart 2012, startte de Proof of Delivery (POD) fase. In deze fase, die drie maanden duurde, moest UPC aantonen dat het in voldoende mate aan de gestelde eisen voldeed. De resultaten van de POD geven gelukkig een positief beeld. Daarom heeft KING besloten om aan UPC groen licht te geven voor afronding van de POD fase en de volgende fase in te gaan, de migratiefase.
Vooruitzicht migratiefase

KING hoopt dat de migratiefase net zo positief verloopt als de POD fase. KING en UPC zijn de voorbereidingen voor de migratie na de POD begonnen.

Bron: KING